6 Gode Grunner Til å Kjøpe Helt Ny Bolig

Ingen stressende budrunder, lav dokumentavgift, fem års reklamasjonsrett og muligheten til å sette ditt eget preg på boligen. Dette er bare noen av mange gode grunner til å kjøpe helt ny bolig. Se resten under.


Bolig er for de fleste den største investeringen de gjør i løpet av livet, så vi anbefaler at du svarer på disse to spørsmålene før du begynner boligjakten:

  • Skal jeg kjøpe nytt eller brukt?

  • Enebolig eller leilighet/rekkehus?

Ved å svare på disse to spørsmålene før du starter boligjakten, kan du spare både tid og penger. Statistikk fra Finn.no viser at vi i gjennomsnitt ser på 364 boliger før vi bestemmer oss, og ender du i tillegg opp med et oppussingsobjekt så kan budsjettet fort sprekke med noen hundretusener.

Vi har bygd nye boliger siden 2011, og med all vår erfaring, kan vi i Nation Eiendom med sikkerhet si at det finnes en rekke fordeler med å kjøpe helt nytt.

1. INGEN STRESSENDE BUDRUNDER

Ingen budrunde ny bolig

Når du kjøper ny bolig slipper du unna de stressende budrundene. Vi selger alle våre nye boliger med fastpris, så kjøpsprosessen blir langt mindre stressende og uforutsigbar enn ved kjøp av brukt bolig. Prisen som står i annonsen er prisen du betaler, pluss eventuelle oppgraderinger du måtte ønske.

2. FEM ÅRS REKLAMASJONSRETT

Fem års reklamasjonsrett ny bolig

Når du kjøper ny bolig har du fem års reklamasjonsrett, noe som sikrer deg mot eventuelle feil og mangler i boligen din i fem år etter overtakelse. Oppdager du en feil i den perioden, tar du kontakt med utbygger, som vil rette opp i feilen så fort som mulig.

Denne reklamasjonsretten gir trygghet og forutsigbarhet for deg som huskjøper. Du trenger ikke være redd for å havne i en tvist med forrige eier av bruktboligen, som nekter for å ha visst om feilen.

Les også: Her kan du se våre nye boliger til salgs

3. INGEN VEDLIKEHOLDSKOSTNADER

Lite vedlikeholdskostnader ny bolig

Alle som har bodd i brukt bolig kjenner følelsen…. Plutselig lekkasje i et gammelt vannrør eller lekkasje fra et vindu, som må byttes. Det kan være frustrerende, og ikke minst veldig kostbart.

I nye boliger er alt av materialer og innredninger helt nytt, dermed slipper du unna uforutsette vedlikeholdskostnader de første 5-10 årene.

4. LAV DOKUMENTAVGIFT

Ekstremt lav dokumentavgift ny bolig

Dokumentavgiften er en såkalt særavgift til statskassen. Den utgjør 2,5% av eiendommens markedsverdi, noe som fort blir mye penger ved kjøp av brukt bolig.

Kjøper du derimot ny bolig slipper billig unna. Da betaler du bare 2,5% av prisen på tomten (delt på antall boliger bygd på tomten), og ikke av boligen du kjøper.

5. SETT DITT PREG PÅ BOLIGEN

Sett ditt eget preg på den nye boligen

Hvorfor ta over noe som noen andre har satt sitt preg på, når du kan flytte rett inn i splitter ny bolig som du selv har vært med å sette ditt preg på?

Vi har ferdigstilt mange boliger, og ser at små endringer kan utgjøre en stor forskjell for deg som huskjøper. Lite kan måle seg med følelsen av å flytte inn i et nytt hjem som reflekterer deg som person.

6. GJENNOMGÅENDE HØY STANDARD

Høyere standard ny bolig
  • Bygges etter dagens tekniske krav

  • Som oftest balansert ventilasjon - som er bra for inneklimaet

  • Bedre isolasjon

  • Strenge krav til våtrom

  • Mer energieffektiv

  • 1-2 tilhørende parkeringsplasser

SE VÅRE NYE BOLIGER